Vučić: Mnogo puta sam rekao Kurtiju da sam njegov predsednik, pa on izađe i žali se da ga vređam


Jedini cilj Aljbina Kurtija je „etničko čišćenje Srba“, kazao je srpski predsednik, Aleksandar Vučić, navodeći da vlast u Prištini „mrzi srpski narod“, te da se, sa druge strane, hvali „koliko je jaka“.

„A te što vole da kokuriču ‘mnogo smo jaki’ – a znate kako oni kažu – ‘mi smo mnogo jaki, opaki, opasni, drž’te me, mnogo sam lud i opasan'“, objašnjava predsednik.

Glavni urednik TV Happy, Milomir Marić, posavetovao je srpskog predsednika u večerašnjem gostovanju šta da na to odgovori Kurtiju.

„Kada tebi Kurti tako kaže ti kaži – ‘ćuti, ja sam tvoj predsednik'“, kazao mu je Marić.

Potom ga je upitao „koliko puta si mu to rekao“.

„Ma mnogo puta, pa Kurti onda izađe i žali se kako ga vređam i ne znam šta, iako ga ne vređam, ja mu samo ponekad nešto kažem, što je zaslužio, ništa više od toga“, kazao je Vučić.

„Mnogo si jak, strašno si jak“

Kurti, sa druge strane odgovora – „vidi, mnogo sam jak“, tvrdi Vučić.

A kako si jak, pita ga srpski predsednik.

„Pa uz mene je Amerika, Nemačka, Engleska, Francuska, Italija, Turska, svi su uz mene. Ali što sam ja jak, to je čudo jedno neviđeno“, objašnjava dalje Vučić.

Predsednik na sve to samo kaže – „da, mnogo si jak, strašno si jak“.

Čudo od demokratije

Dok optužuje Kurtija za etničko čišćenje Srba, Vučić se, sa druge strane, bavi mirom, podrškom i pomoći našem narodu na KiM, razvijanjem zemlje – „da nam ekonomija napreduje“.

„A dočekaćemo mi drugačije okolnosti u svetu, za drugačiju politiku, a ne za ratovanje“, poručuje Vučić.

Komentarišući učestale navode prištinskih zvaničnika da je Kosovo „najdemokratskije u regionu“, Vučić se osvrnuo na današnju oslobađajuću presudu Zoranu Arsiću, koji je u Prištini bio optužen za ratne zločine.

„Najveća vam je demokratija kada uhapsite Arsića, držite ga 11 i po meseci u pritvoru i onda kažete ‘lagali smo da si počinio zločin’. Čudo od demokratije“, dodaje ironično Vučić.

Pročitajte još:

Vučić: Zapad plaća srpske medije na Kosovu da kriminalizuju SrbePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.