Vučić: Kosovo ne može da postane konsolidovana država bez Srbije

eograd, 22. maja 2019. - Predsednik Aleksadnar Vucic prisustvuje danas u Beogradu prestiznoj WORLD.MINDS konferenciji, koja okuplja vodece svetske inovatore, naucnke, biznis lidere i umetnike, a koji na inspirativan nacin predstavljaju ideje novog doba. Skupu prisustvuje i bivsi nemacki kancelar Gerhard Sreder. Vucic i Sreder razgovarali su o geopolitici, a razgovor je moderirao izvrsni direktor kompanije "Ringier AG". FOTO
Foto: Tanjug, Dimitrije Goll

Svi smo izgubljeni u prostoru i vremenu sa Kosovom, Evropa traži odlaganje rešenja, srpska javnost ne želi da prihvati nikakvo rešenje, a kosovska na želi da prihvati da bez Srbije Kosovo ne može biti država, poručio je danas predsednik Srbije, Aleksandar Vučić na međunarodnoj konferenciji u Beogradu.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, govorio je danas na konferenciji World Minds sa bivšim kancelarom Nemačke Gerhardom Šrederom. Konferencija u Beogradu okupila je vodeće svetske inovatore, naučnike, biznis lidere i umetnike, a pored ekonomske situacije, odnosima sa Rusijom i stavu prema EU, predsednik Vučić govorio je kratko i o kosovskom pitanju.

„Izgubljeni smo u prostoru i vremenu. I govorim istinu kada kažem mi, jer ne mislim samo na Srbe, u istom smo košu“, opisao je Vučić trenutno stanje u procesu rešavanja kosovskog pitanja, prenosi Tanjug.

Da je to istina, ilustrovao je anegdotom o dešavanjima nakon „petočasovnog razgovora sa veoma bitnim zemljama Evrope“.

„Posle pet sati, jedan od tih ljudi me je poveo iza vrata i rekao mi, pa Aleksandre, imam poruku za tebe – nastavi da oklevaš i odugovlačiš sve… Ali zašto smo onda o tome razgovarali pet sati? I uvek javno kažete da treba da ubrzamo, pokrenemo sve, da završimo tu krizu. To znači da oni ne znaju šta da rade sa nama, a mi ne znamo kako da se nosimo sa tim problemom“, rekao je Vučić.

Predsednik  je dodao i da u Srbiji svi znaju da su protiv svakog rešenja i da bi svi na bilo koji predlog rekli ne.

Kritike je imao i na račun kosovskog društva.

„Oni ne razumeju da ne mogu da postanu konsolidovana država bez Srbije. Oni ne mogu išta u budućnosti da urade bez Srbije. Oni i dalje žive u 1999. sve se vrti oko navodne srpske agresije i ne znam kako ćemo to rešiti“.

Ono što će Srbija činiti je – čuvati mir i stabilnost.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.