Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

U Gračnici se održava Sajam obrazovanja na kojem učestvuju srednje škole sa centralnog Kosova. Ovaj sajam je prilika za učenike koji završavaju osnovno obrazovanje da se informišu i odluče u kojoj će obrazovnoj ustanovi nastaviti školovanje.

Mada svi već znaju da u Srbiji, ovakvoj kakva je, to nema nikakvog smisla i da svoju priliku jedino mogu naći u nekom rijalitiju, uz šipku, druženjem sa oružjem, poznavanjem narkotika, članstvom u SNS-u, bildovanjem mišića, kupovinom diploma ili bauljanjem u bespogovornu pokornost.

Dvadesetak kosovskih civilnih organizacija zatražilo je razjašnjenje konteksta pominjanja predsednika kosovske skupštine Kadrija Veseljija i sume od 200.000 evra u kriminalnoj aferi grupe Albanaca, kojima je sud u Prištini odredio pritvor od mesec dana. Ukupna vrednost ilegalno stečene imovine procenjena je na preko 2,5 miliona evra, dok se sumnja da je ukupna šteta veća od šest miliona evra.

To nije ništa. Neki naši gradonačelnici i ministri odrade to kao od šale iz istog budžeta i po 4 miliona za pola mandata.

Predsednik Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije i najznačajnijih institucija Srbije na KiM. Sastanku u Palati Srbija prisustvovaće i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, koji je ranije najavio da će tema sastanka biti dalji koraci, koji će biti preduzeti u dogovoru izabranih predstavnika srpskog naroda i predstavnika institucija Srbije.

Pošto se kod prosečnog homosapiensa, ne daj bože onog glupljeg a to je ovde slučaj, mozak koristi sa samo 5 procenata kapaciteta, u ovom konkretnom slučaju, ukoliko ih na toj sednici bude oko 40 imaćemo ukupno dva cela mozga. A i šta će im? Nisu oni došli tu da misle već da klimaju praznim glavama i posle da uživaju.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.