Vučić i Tači čestitali Merkelovoj na izbornoj pobedi

Savez partija CDU/CSU Angele Merkel pobednik je jučerašnjih parlamentarnih izbora u Nemačkoj. Čestitke Merkelovoj uputili su, između ostalih, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, i predsednik Kosova, Hašim Tači. 

"Dozvolite mi da Vas uverim da će Srbija ostati pravi partner i saveznik Nemačke u nastojanjima da očuva principe demokratije, kao i stabilnost i bezbednost svih građana starog kontinenta", ističe se u čestitki Vučića, preneli su mediji u Beogradu.

Angela Merkel je još jednom, smatra on, pokazala "čeličnu odlučnost" da vodi svoju zemlju i građane na putu "ka boljoj i svetlijoj budućnosti":

"Veliki lideri poznaju se po svojim delima, koja su rezultat marljivosti, odanosti i posvećenosti poslu kojim se bave. Podržani od strane onih koji su im odani i u teškim trenucima, postaju jači i još odlučniji da osvoje bitku za napredak i prosperitet."

Tači: Jača šansa za integraciju

"Čestitke kancelarki Merkel na novom mandatu. To je pobeda koja jača Evropu i jača šansu za integraciju Kosova i šest zemlja Zapadnog Balkana," napisao je Tači na svom Tviter nalogu. 

Merkelova partija osvojila je 33 odsto glasova na jučerašnjim izborima. Za njom slede Socijaldemokratska partija sa 20.5 odsto glasova, a desničarski AfD 12.6 odsto, prenela je N1Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.