Šahovski klub "Trepča" na takmičenju Prva liga Centralne Srbije

Šahovski klub Trepča učestvovao je na juče završenom višednevnom takmičenju Prva liga Centralne Srbije u Banji Vrujci. Klub sa Severa Kosova takmičio se među 12 ekipa iz centralne Srbije i inostranstva i u takvoj konkurenciji uspeo da sačuva status člana Prve lige Centralne Srbije. Trepča je nastupila sa četiri FIDE majstora i četiri majstorska kandidata. Kapitet ekipe bio je Momčilo Adžić. 

Na takmičenju je učestvovao 101 takmičar iz devet federacija – nastupili su šahisti iz Rusije, Bugarske, Grčke, Rumunije, Hrvatske, Turske, Bosne i Hercegovine i Švedske. Među učesnicima je i 15 velemajstora, 30 internacionalnih majstora i 25 FIDE majstora.

Pobednik je ekipa VŠK 2005 iz Valjeva, koja je u svom sastavu imala četiri velemajstora i četiri internacionalna majstora. Ova ekipa sledeće godine nastupa u Prvoj ligi Srbije.

Prva liga Centralne Srbije najjače je ekipno takmičenje u šahu posle Prve lige Srbije.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.