Vučić Haradinaju: Čudan smisao za humor, specifična histerija

"On je od mene tražio da mu se izvinim? Za šta? Za zločine? Pa nisam ja počinio nijedan zločin na Kosovu. Аko ima bilo šta – neka to kaže. On je činio zločine. On i njegovi ljudi su silovali žene – i Srpkinje, i Albanke, i Romkinje. Ubijali ih, odsecali im glavu, bacali u reke. Čudan smisao za humor, nisam razumeo to" – ovako je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, komentarisao, kako su beogradski mediji preneli, zahtev kandidata za premijera Kosova, Ramuša Haradinaja za "izvinjenjem za zločine Srba na KiM".   

Vučić je, nakon otvaranja pogona "Ameteka" u Subotici, dodao i da "tu vrstu crnih šala nikad nije shvatao".

"Ali to vam je, znate, svaki zločinac uvek sebe opravdava nečim što je tobož neko drugi uradio, makar taj drugi ni sa čim od toga nemao nikakve veze. To vam govori o toj specifičnoj histeriji kroz koju moramo da prođemo i šta sve moramo da trpimo. Bolje da ćutim i da ne odgovaram dalje, da ne kažem šta sve mislim po tom pitanju," kazao je.

Na pitanje novinara osvrnuo se i na izjavu lidera Demokratske partije Kosova Kadrija Veseljija da, kako su beogradski mediji naveli, "Srbija na KiM-u neće postojati".

"Veselji je opasan čovek, oni su svi opasni ljudi. Оni sve znaju šta će postojati i šta neće postojati. Samo neka nastave tako. Mi smo mali za njih da bismo mogli da im se suprotstavimo, oni su velesila," kazao je Predsednik Srbije.

"Ali mi ćemo da molimo za podršku svih u svetu, da sačuvamo živote pripadnike našeg naroda. To je za nas svetinja, to je za nas najvažnije"  – dodao je takođe.

U svom obraćanju medijima, prvi čovek Srbije osvrnuo se i na ovonedeljni incident između aktivista Partije kosovskih Srba i Srpske liste, uz teške reči na račun lidera PKS-a Aleksandra Jablanovića. O tome čitajte posebnoj vesti.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.