Vučić: Držite me za reč, oluje protiv srpskog naroda više neće biti

„Možete vi da prevarite nekog u Beogradu. Srbe sa Kosova ne možete. Nisu Srbi sa Kosova – 80% njih dali poverenje našoj listi. Ti ljudi znaju gde žive i ko se i kako bori za njih“, ocenio je Aleksandar Vučić.

Kratke poruke u vezi sa najnovijom temom – slanja visokih kosovskih zvaničnika i pripadnika OVK u Hag, uputio je na kraju svog obraćanja medijima dok kasno večeras obilazi izgradnju nove kovid bolnice.

On ne zna kakva će presuda da bude u Hagu, ali i ne veruje da će Srbima biti lakše na Kosovu.

„Plašim se samo još većih problema“, dodaje, ali i to da je važno da oni koji su počinili zločine, odgovaraju za njih.

„Ali se samo plašim velikih problema za naš narod. Zato je važno da budemo oprezni i da brinemo o njima više nego ikada“, zabrinut je.

O tome da postoji poseban bezbednosni rizik za kosovske Srbe sada kada bivši pripadnici odlaze u Hag, Vučić novinaru kaže:

„Pogodili ste u sredu ili sridu, kako bi neki rekli. Zabrinut sam i gledamo kako preko međunarodnog faktora i šta je to moguće što i sami možemo da uradimo, da sačuvamo naš narod na Kosovu i Metohiji. I verujte mi da činimo sve što možemo da uradimo i uradićemo to“.

Neće da ponavlja ono što je već, kako kaže jednom rekao, premda je to bilo ipak više puta:

„Držite me za reč. Oluje protiv srpskog naroda više neće biti ma gde da on živi – i na Kosovu i Metohiji i u Republici Srpskoj i na drugom mestu“.

Neće da se „uvlači Bajdenu“ kao „belosvetski“

Iako svi očekuju da čuju njegovu čestitku, po svemu sudeći, novom američkom predsedniku Džozefu Bajdenu, srpski predsednik će to učiniti sutra, jer neće da se gura među „50 belosvetskih“, i da se „uvlači“. A otkriva i da je u mnogo boljim ličnim odnosima upravo sa Bajdenom, a ne sa Trampom iako je podržao Trampa, jer je on za Srbe bolji.

BIA rekla kovid se neće brzo završiti

Saznali smo i da se predsednik do sada 34 puta testirao na prisustvo koronavirusa, a poslednji put sinoć i negativan je.

Inače, u Crnoj Gori, na sahrani mitropolita se nije zarazio samo zato što je sve vreme nosio masku, najobičnijeg kvaliteta, a svi drugi jesu, kaže.

Kad vidim da mi piše Lončar, kroz prozor mi dođe da skočim jer znam da mi javlja o novim mrtvim

Najavio je najveći broj bolesnika u Srbiji sutra, a i današnji dan je bio još jedan „najteži dan za Srbiju“ – preko 3000 zaraženih, ali ipak bolje nego u regionu.

Inače od BIA-e je dobio informaciju da se „kovid neće brzo završiti“, zato se krenulo u izgradnju nove bolnice, koja će početi da prima prve pacijente za 25 dana. Zato će i lekare odlikovati ordenjem.

Pogledajte nastup srpskog predsednika večeras:

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.