Vučić: Crkva mi nije ni za šta kriva ali ne može ona da donosi ključne političke odluke

„Ne mislim da ključne političke odluke treba da donosi crkva, ali da ima pravo da iskaže svoj stav, naravno da ima i nikakav problem sa tim nemam“ – poručio je danas srpski predsednik, Aleksandar Vučić, iz Azerbejdžana.

„Mi smo sekularna država, veoma ih poštujem (SPC), nisam neki veliki vernik, ali jesam vernik srpske crkve. Ne mislim da sam malo učinio i lično i kao predsednik vlade i predsednik države za srpsku crkvu i teško da će pronaći nekoga, odmah da vam kažem, da je više za srpsku crkvu napravio i učinio,“ dodao je on, odgovarajući dalje na pitanje novinara da  komentariše pisanje lista Blic o tome da je političarima „kriva crkva za Kosovo“, da su „zamenili teze“, navodeći i „16 dokaza za to“.

Mnogo nam znači podrška Azerbejdžana za KiM

„Mnogo nam znači podrška Azerbejdžana oko Kosova i Metohije, ne mogu da kažem da počinje da se stvara blok zemalja, ali počinje da se stvara blok poštovanja među zemljama koje drže do svoje nezavisnosti i slobode. Azerbejdžan izuzetno poštuje Srbiju i Srbija izuzetno poštuje Azerbejdžan,“ rekao je danas, takođe iz Azerbejdžana srpski predsednik, prenosi Beta.

Istakao je i da je za Srbiju Azerbejdžan veoma važan kao član Organizacije islamskih zemalja, u kojoj mnogi nisu naklonjeni Srbiji po pitanju Kosova, zbog čega je važno „imati Azerbejdžan na svojoj strani“.

A kako je srpski predsednik komentarisao apelu SPC o Kosovu, čitajte u vesti:

Svi govore o svetoj srpskoj zemlji a niko neće na svetoj zemlji da živi

Pročitajte još:

Apel Sabora SPC o KiM: Državnici nikad da ne daju saglasnost za otuđenje, podela bi dovela do egzodusa, krše se prava Srba i Crkve, mir neophodan 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.