Vučević: Očekujemo od međunarodnih snaga da pokažu odgovornost prema bezbednosti Srba na KiM

Vučević i Mojsilović obišli Operativni centar sistema odbrane
FOTO: Ministarstvo odbrane Srbije

Ministar odbrane Srbije, Miloš Vučević, obišao je danas Operativni centar sistema odbrane odakle je poručio da Srbija očekuje od međunarodnih snaga da pokažu solidarnost i odgovornost prema bezbednosti srpske zajednice na KiM-u.

Vučević je ovaj Operativni centar posetio zajedno sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem.

Iz Ministarstva odbrane navode da su najodgovornije starešine u sistemu operativnog dežurstva i stariji nacionalni predstavnici kontingenata Vojske Srbije angažovani u multinacionalnim operacijama izvestili Vučevića i Mojsilovića o stanju u komandama i jedinicama i situaciji u zonama operacija pod zastavama Ujedinjenih nacija i Evropske unije.

Vučević je kazao da je početak nove godine prilika da se uveri kako radi Operativni centar sistema odbrane, odnosno operativni dežurni tim i uspostavlja komunikaciju sa međunarodnim misijama, predstavnicima Vojske Srbije i Ministarstva odbrane koji su širom sveta angažovani u okviru misija Ujedinjenih nacija i Evropske unije.

Ovaj ministar kaže i da je Srbija uvek bila solidarna sa svim narodima i državama gde su pomoć i podrška bili potrebni.

On je podvukao da je to važno u kontekstu očekivanja Srbije od međunarodnih snaga koje treba da pokažu solidarnost i odgovornost prema bezbednosti srpske zajednice na Kosovu i Metohiji.

Vučević kaže da je dobio izveštaje i od operativnih dežurnih iz sistema Vojske Srbije na prostoru Srbije.

„Još jednom smo se uverili da Vojska Srbije, bez obzira da li je praznik ili radni dan, da li je zima, leto, noć, dan, izvršava svoje zadatke i čuva Republiku Srbiju na najbolji mogući način“, poručio je Vučevć.

Poželeo je svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije srećnu Novu godinu, a građanima Srbije poručio da „dok je Vojska Srbije jaka, dotle je i Srbija sigurna“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.