Vršilac dužnosti direktora zatvora visoke sigurnosti, Burim Bulješkaj nakon suspenzije vraćen na posao

Kosovska policija ILUSTRACIJA
Foto: KoSSev

Vršilac dužnosti direktora zatvora visoke sigurnosti, Burim Bulješkaj (Burim Buleshkaj) vraćen je na posao četiri nedelje nakon što je suspendovan zbog prisustvovanja zabavi. Bulješkaj je suspendovan zbog kršenja mera određenih od strane organa reda i kosovske vlade, o otkazivanju i neučestvovanju na proslavama ili različitim aktivnostima, a sa ciljem sprečavanja širenja pandemije COVID-19.

Disciplinska komisija Ministarstva pravde ocenila je učešće vršioca dužnosti direktora zatvora visoke bezbednosti Burima Bulješkaja na zabavi tokom pandemije kao neznatno kršenje, javlja prištinska Koha.

Bulješkaj je bio na zabavi koja je organizovana pre skoro mesec dana i kada su bile na snazi mere ograničenog kretanja građana. Na zabavi su viđena i dva policajca, koja su takođe suspendovana.

Oko 50 metaka ispaljeno je na zabavi na kojoj je bio i vršilac dužnosti direktora zatvora Duz.

Direktor Кorektivne službe Nehat Tači rekao je da balistički rezultati pokazuju da meci nisu ispaljeni iz službenog oružja Bulješkaja.

„Tada smo to jednostavno primetili. Službenik je dobio ukor, pa je utvđen lak administrativni prekršaj.“ rekao je Tači i dodao da nije upoznat ni sa jedim krivičnim postupkom protiv Bulješkaja.

„Meci koji su tamo ispaljeni, nisu ispaljeni iz službenog oružja policije pokazali su rezultati“, navodi Tači.

Direktor kosovske policije, Rašit Ćaljaj, rekao je da čekaju preporuku Policijskog inspektorata Кosova.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.