Vojska Srbije i KFOR igraju u petak fudbalsku utakmicu u Bondstilu

Pripadnici KFOR-a i Vojske Srbije odigraće 1. avgusta fudbalski meč na Kosovu i Metohiji, u cilju promovisanja budućih poslovnih odnosa, Blic je preneo navode iz saopštenja KFOR-a.
 
Meč će se igrati s početkom u 14:30 sati na fudbalskom terenu u bazi "Bondstil".
 
"U okviru očuvanja stabilnog okruženja na Kosovu, snage KFOR-a vrše patrole u kordinaciji sa Vojskom Srbije. U duhu izvršavanja ovog zadatka tokom svih ovih godina, kao i radi promovisanja budućih poslovnih odnosa, održaće se fudbalski meč," navedeno je u saopštenju KFOR-a, koje je preneo Blic.
 
Za sada, prema ovom izvoru, nisu poznati i ostali detalji, a ni na zvaničnim Internet stranicama VS, Ministarstva za odbranu Srbije, kao ni KFOR-a, još uvek nema potvrde o ovom susretu, kao ni informacija da li će ovo biti prvi javni boravak vojnika Srbije na Kosovu i Metohiji posle povlačenja vojske Jugoslavije '99, uz izuzetak službenih susreta glavnokomandujućih dve vojske. Takođe, za sada nisu navedeni ni ostali detalji o tome da li će se glavnokomadujući dve vojske, generali Ljubomir Diković i Salvatore Farina sastati, odnosno šta će biti predmet njihovog razgovora. Dvojica generala su do sada pet puta od septembra prošle godine održali zajedničke susrete.
 
Poslednji zajednički sastanak održan je 13. juna u bazi „Jug“ kod Bujanovca, kada je takođe održana prijateljska utakmica između starešina i vojnika Četvrte brigade Kopnene vojske Srbije sa jedne strane, i pripadnika oružanih snaga Italije i Slovenije iz sastava Multinacionalne grupe „Istok“ sa druge.  


Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.