Vodosnabdevanje privremeno obustavljeno zbog duga prema kompaniji KESCO

Voda FOTO: Vesti

Vest je ažurirana

18.13 – Stanovnici Kosovske Mitrovice mogu očekivati normalizaciju vodosnabdevanja za oko dva sata, izjavio je u međuvremenu za Radio Kontakt Plus, tehnički direktor Regionalnog vodovoda u Južnoj Mitrovici, Kadri Istrefi.

Iz Regionalnog vodovoda su apelovali na potrošače da redovno izmiruju svoje obaveze, a u cilju obezbeđivanja neophodnih finansijskih sredstava kako bi vodovod regulisao dugovanja prema KESCO-u.

15. 10 – Fabrika vode u Šipolju od podneva ne isporučuje vodu za piće južnom i severnom delu Mitrovice i u Srbici zbog dugovanja fabrike prema kompaniji za snabdevanje električnom energijom (KESCO).

Direktor JKP ”Vodovod” u severnom delu Mitrovice, Zoran Vučinić, potvrdio je tu informaciju za Radio Kosovska Mitrovica i rekao da je snabdevanje severnog dela grada otežano, ali da očekuje da će se naći rešenje.

“Vodovod u Gazivodama isporučuje određene količine vode, koje su nedovoljne za snabdevanje konzumnog područja koje pokriva preduzeće ‘Vodovod’, pa se voda naizmenično propušta prioritetnim potrošačima, pre svega KBC u Kosovskoj Mitrovici”, kazao je Vučinić.

Radio Mitrovica Sever

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.