Vljora Čitaku Donaldu Trampu: Ponosna sam ambasadorka najproameričkije nacije na Zemlji

"Kakvo divno veče na specijalnoj večeri Inauguracionog odbora organizovanog za diplomatsku zajednicu. Imala sam priliku da kratko govorim sa izabranim predsednikom Donaldom Trampom, kandidatom za državnog sekretara Tilersonom i savetnikom za nacionalnu bezbednost Flinom. Rekla sam im da sam ponosna ambasadorka najproameričkije nacije na čitavoj Zemlji," napisala je Vljora Čitaku na svojoj Fejsbuk stranici, uz fotografije.

Njeni pratioci su pozdravili ovu objavu, uz popularne lajkove, komentare, ilustracije i video snimke američke podrške Kosovu – uključujući i prilog sa govorom bivšeg američkog predsednika Bila Klintona, zahvalnosti Kosova, ali i "genocidu srpskih snaga".

"Živela Vlora Čitaku, živeo D. Tramp," pozdravio je jedan čitalac. Drugi je objavio fotografiju orla koji je obojen u nacionalne zastave Albanije i SAD-a, dok je jedan čitalac napisao "Genocid počinjen od strane srpskih snaga/zločini protiv čovečnosti", uz video "Srpski zločini u ratu na Kosovu". U komentarima su objavljivani i drugi video prilozi o albanskim žrtvama, podršci Amerike Kosovu, kao i poruka "Bog vas blagoslovio. Duboko smo vam zahvalni".

Tokom izborne kampanje u SAD-u, sa Kosova je slata gotovo jedinstvena poruka podrške Hilari Klinton.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.