Vlasnik „Joe Travel“: Zabranjuju mi da vozim školske ekskurzije, primoran sam da napustim Sever

Džo Travel Joe Travel
Preuzeto sa Kontakt plus radija

Firma „Joe Travel“ iz Kosovske Mitrovice, u vlasništvu Gorana Antića u poslednjih godinu dana ne vrši prevoz dece za školske ekskurzije, tvrdi njen vlasnik Goran Antić. Za KoSSev kaže da je to posledica političkog pritiska na njega, zbog drugačijih stavova u odnosu na lokalnu vlast, te da je Školska uprava za KiM usmenim putem obavestila obrazovne ustanove da obustave saradnju sa njim. Konstatuje da je primoran da ode iz Kosovske Mitrovice, usled čega je svoju imovinu oglasio na prodaju.

Da prodaje svoju imovinu, i zašto to čini, Antić je inicijalno sam saopštio na društvenim mrežama.

„Povodom velikih pritisaka SNS sekte i Srpske liste na sve neistomišljenike, pa i na mene i moju imovinu po ko zna koji put, obaveštavam vas da mi je sada zabranjeno i da vozim školske ekskurzije“, naveo je Antić.

U izjavi za KoSSev kazao je da već neko vreme trpi pritisak, a zato što se „ne slaže sa trenutnom politikom“, o čemu, kako kaže, ne ćuti.

Antić ocenjuje da politički pritisak ne dolazi iz Prištine, već navodno iz Beograda, te da je zato odlučio da napusti Sever Kosova.

„Primoravaju me da napustim svoj rodni kraj i krenem trbuhom za kruhom“, poručio je vlasnik Joe Travel koji je ujedno objavio oglas za prodaju svoje imovine.

„U ponudi imam na prodaju: stan od 34 m2 na četvrtom spratu u Kralja Petra I bb, stan od 56 m2 na prvom spratu u Džona Kenedija 15, dva lokala od 20 m2 i 30 m2 na prizemlju u ulici Džona Kenedija 15… Živi, zdravi i veseli bili! Ostanite i čuvajte mi KiM“, sadžaj je oglasa.

10 godina prevozim decu, a sada mi ne dozvoljavaju

Antić navodi da je njegova kompanija deset godina učestalo prevozila učenike više škola na ekskurzije, sve do prošle godine, kada se sve promenilo.

Školska uprava za KiM je, prema rečima Antića, izdala „usmeno obaveštenje“ školama da sa kompanijom Joe Travel ne sarađuju.

„Već neko vreme traje moj progon, a sad je već kulminiralo usmenim obaveštenjem predstavnika Školske uprave da nije poželjno da ja vozim“, kazao je Antić za KoSSev.

Prst je, u inicijalnoj objavi na Fejsbuku, uperio u „prvog čoveka Školske uprave“, odnosno Ivana Zaporožca, premda ga nije imenovao.

„Kako kaže vaš prvi čovek Školske uprave, da ja nisam uz svoj narod a on jeste, onda je vreme da ja odem, a on neka vas postrojava da glasate za ovo što (ni)ste dobili pre neki dan“, naveo je Antić.

U izjavi za KoSSev, ipak kaže da nije siguran da li iza toga stoji Zaporožac, ili „neko iznad njega“, ali i da to ne menja činjenicu da je njegovoj kompaniji, kako kaže, zabranjen prevoz školskih ekskurzija.

„Zaboravili su sve trenutke kada je bilo najteže ovom narodu, i ko ih je tada vozio“, kazao je Antić.

KoSSev portal se povodom tvrdnji Gorana Antića u dva navrata obratio i načelniku Školske uprave za KiM, Ivanu Zaporožcu, zatraživši njegov komentar, te potvrdu ili demantij.

Do objavljivanja ove vesti odgovor na naša pitanja nije stigao.

Inače ovaj zvaničnik, koji je do skoro bio i odbornik Srspke liste u SO Severna Mitrovica, ignoriše naša pitanja i pozive već godinama.

Kako se vrši izbor prevoznika za školske ekskurzije?

Izbor prevoznika za školske ekskurzije vrši se tako što škole raspišu tendere, odnosno objave javnu nabavku, a agencija se potom javi i komisija bira najpovoljnije ponuđače, potvrdili su za KoSSev iz jedne od turističkih agencija u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Prilikom raspisivanja tendera, same škole, međutim, navode i prevoznika za kog žele da prevozi decu, a kojeg potom angažuje turistička agencija, kako bi ispunila tenderske zadatke, rečeno je za naš portal.

Dugogodišnji problemi „Joe Travel“-a

„Joe Travel“ je druga najveća kompanija za prevoz putnika na Severu pored Kolašin prevoza. Ova firma vršila je prevoz čak i za vreme prošlogodišnjih barikada na Severu.

„Joe Travel“, ipak nije poslovao bez problema. U nekoliko navrata u prethodne dve godine autobusi u vlasništvu kompanije bili su oštećeni.

Tako su u februaru 2021. godine nepoznate osobe oštetile ili potpuno oštetile šoferšajbne na čak sedam autobusa parkiranih u Rudaru i severnom delu Kosovske Mitrovice. Antić je tada za KoSSev kazao da to nije prvi put da je njegova imovina oštećena.

Isto se desilo i u julu prošle godine – oštećena su šoferšajbne na dva autobusa parkirana u severnom delu Kosovske Mitrovice.

U oba slučaja, Goran Antić, kao i sada, izražavao je sumnju da su autobusi oštećeni zbog njegovih političkih stavova koje javno iznosi, ili da je u pitanju njegova konkurencija – „Što mu dođe na isto“.

Sam Antić u izjavi za KoSSev osvrnuo se na ove incidente rekavši da se zna ko je to uradio, ali i da će javnosti biti otkriveno ko stoji iza toga kada se promeni vlast.

Oštećena dva autobusa firme „Joe Travel“, Antić: Ovo je četvrti put i to radi jedna ista ekipa

Antić o oštećenju autobusa: Šteta 8.000 evra i nije prvi put da nasrću na moju imovinuPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.