Vlada vrši pritisak na Skupštinu za formiranje Tribunala

Izvor: (tekst na srpskom originalno preuzet i nije lektorisan) RTK2/Koha ditore

Šef parlamentarne grupe Demokratske partije Kosova Adem Grabovci, rekao je da se trenutno pregovara o formiranju Specijalnog suda i da je u interesu Kosova da ovaj proces bude završen što pre i da sve prođe kroz Skupštinu Kosova. Ali, on ne zna da li će to biti stavljeno na glasanje ove nedelje, jer Skupštini nije predat ni jedan dokument.

Vlada traži da po svaku cenu da sadašnji saziv skupštine formira Tribunal za pretpostavljene ratne zločine OVK kako bi se izbegla odluka Saveta Bezbednosti UN, prenosi "Koha ditore". 

Premijer Tači i dalje nastavlja da izbegava javne komentare o Tribunalu dok je kabinet njegove vlade u akciji, posebno posle posete direktora za Centralnu i Jugoistočnu Evropu u američkom Stejtdepartmentu. Osim Samoopredeljenja, ostale partije nemaju staav u vezi formiranja Tribunala.

Šef poslaničke grupe DPK Adem Grabovci, je rekao da su vođeni razgovori o osnivanju Specijalnog suda i da je u interesu Kosova da se taj proces što pre završi i da sve prođe kroz Skupštinu Kosova. 

Ali, on ne zna da li će ove nedelje pitanje Tribunala biti na dnevnom redu sednice jer skupštini nije zvanično predat nijedan dokument.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.