Vlada ubeđena: Imamo 80 glasova za demarkaciju

Izvor: RTK (Deo teksta je izvorno preveden sa albanskog)

Nakon tri neuspele sednice, Predsedništvo Skupštine odlučilo je da se sledeća sednica za glasanje o razgraničenju održi u utorak, u 16 časova.

Vladajuća koalicija sa povratkom Donike Kadaj-Bujupi u AAK i glasom goranskog poslanika, koji je deo Srpske liste, Adema Hodže – obezbedila je 2/3 glasova (80) poslanika u Skupštini – dovoljno za ratifikaciju sporazuma sa Crnom Gorom.

Avni Arifi, šef kabineta premijera Ramuša Haradinaja rekao je za Lajmi.net da je uveren da će demarkacija u utorak dobiti epilog.

"Uvereni smo da smo obezbedili 80 glasova, jer je to interes zemlje. To je veliki interes zemlje. Kosovo je potpuno otvoreno za drugu perspektivu. Problemi koje smo imali kao društvo u vezi sa razgraničenjem su razmatrani i verujemo da je to veliki korak za Kosovo i nema razloga da ne uspemo," rekao je on.

Glavne odluke su teške odluke, ljudi imaju dilemu, kaže Arifi, ali dodaje da "znamo da je veoma teško da se donese odluka, ali verujemo da će razlog prevladati i da će članovi kosovskog parlamenta u utorak glasati za ovu ključnu odluku".

Na pitanje da li razgovaraju sa nekim drugim o glasanju i ko je to, Arifi je odgovorio:

"Razgovaramo sa više od 80, uglavnom Albanaca, ali i Srba. Želeli bismo da u utorak imamo 120 glasova, a na ovom radimo uz maksimalne napore," rekao je on.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.