Kosovska vlada odobrila 400.000 evra za zaštitu od korona virusa

aRBEN-VITIA ministar zdravlja
FOTO: Gazeta Express

Kosovska vlada donela je danas odluku o izdvajanju 400.000 evra iz budžeta za zaštitu od korona virusa. Sredstva će biti namenjena uvođenju zaštitnih mera, prenose kosovski mediji.

Ministar finansija, Besnik Bisljimi (Bislimi) izjavio je da je ova suma novca izdvojena na zahtev Ministarstva zdravlja za obezbeđenje zaštitnih sredstava za pripremu u vezi sa koronavirusom.

Prethodno je ministar zdravlja, Arben Vitia, sam potvrdio da je od vlade zatražio 400.000 evra za zaštitu od ovog virusa, prenela je Gazeta Express.

Ukazao je na to da je karantin pripremljen u slučaju postojanja zaraženih korona virusom.

„Jedno izolovano odeljenje Klinike za infektivne bolesti pripremljeno je sa 25 kreveta. U zavisnosti od potrebe, Odeljenje na Univerzitetskoj klinici u Prištini takođe može biti prošireno“.

Vitia je takođe govorio o potrebi za postavljenje karantina u slučaju širenja korona virusa, navodeći da će ukoliko se virus proširi, predložiti karantin u blizini „Biznis parka, u Prizrenu, naselju Vrani Do.

Potvrdio je da na Kosovu još nije zabeležen nijedan slučaj korona virusa.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.