Vlada Kosova želi da sa 20 miliona evra investicija smanji nezaposlenost

U naredne tri godine (2018-2020), Vlada Kosova planira da uloži blizu 20 miliona evra kako bi smanjila stopu nezaposlenosti. Za ovu investiciju planirano je da se iz budžeta izdvoji 10.252.400 evra i još 9.973.100 planirano je da se dobije od donatora.

Ova suma je određena u nacrtu programu za ekonomske reforme, gde je jedna od predviđenih mera olakšanje i povećanje pristupa mladih i žena na tržištu rada, kako je navedeno, kroz pružanje kvalitetnih usluga zapošljavanja, aktivnih mera zapošljavanja i preduzetništva, piše danas Koha Ditore.

Prema ovom draft programu, ove mere predviđaju poboljšanje javnih usluga za zapošljavanje putem potpune funkcionalizacije Agencije za zapošljavanje Kosova, kao i pružanje kvalitetnih usluga za posredovanje u zapošljavanju i obuci profesionalaca.

Takođe se navodi da je cilj proširenje aktivnih mera tržišta rada, kao što su – javni rad, subvencije za plate, samozapošljavanje, promocija preduzetništva, radna praksa ili obuka za posao.

Kosovo24sata

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.