Vlada Kosova večeras osudila "incidente" u Goraždevcu

Nakon kosovske predsednice Atifete Jahjage, ali i evropskog komesara za proširenje i susedsku politiku, Johanesa Hana, koji su danas osudili napad u Goraždevcu – večeras se kratkim saopštenjem oglasila i Vlada Kosova koja takođe osuđuje jučerašnje "incidente",  i od nadležnih traži da njihove počinice privede pravdi.

"Vlada takve postupke smatra neprihvatljivim, osuđuje svaki čin nasilja i traži od nadležnih da otkriju njihove počinioce i privedu ih pravdi," navodi se u kratkom saopštenju kosovske vlade i dodaje da ona "potpunosti ostaje posvećena stvaranju boljih uslova za sve građane Kosova."

Osim navođenja da su u pitanju "incidenti", kosovska vlada nije dala dalje detalje.

Podsetimo, gradonačelnik Peći, Gazmend Muhadžeri, juče je prvi od kosovskih zvaničnika osudio napad u Goraždevcu. Danas su to učinili predsednica Kosova Atifete Jahjaga, Fond za humanitarno pravo Kosova, ali i Evropski komesar za proširenje i susedsku politiku , Johanes Han, kao i predstavnici privrednih komora Srbije i Kosova  – Marko Čadež i Safet Grdžaliju.

Nepoznate osobe su u noći između nedelje i ponedeljka u srpskom metohijskom selu Goraždevac otvorile vatru na ovo selo kada su nešto posle 2 časa ujutru, pucajući, prema svedočenju meštana – pancirnim mecima na kuću Saše Petrovića i Srboljuba Kolašinca, zapalivši istovremeno njegov auto, i uništili spomenik NATO žrtvama u ovom selu, izazvavši snažnu uznemirenost tamošnjih Srba. To je drugi napad na Goraždevčane u poslednjih pet meseci.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.