Vlada Kosova: U Briselu u ponedeljak završni koraci kako bi Kosovo dobilo "državni" pozivni broj

Sutrašnji razgovori u Briselu imaće za cilj da završe sve korake kako bi Kosovo dobilo "državni" telefonski pozivni broj 383 – ovako su iz kosovske vlade najavljeni sutrašnji razgovori prištinske i beogradske delegacije u glavnom gradu Belgije. Prištinsku delegaciju, u kojoj će biti i predstavnici Kosovske regulatorne uprave za telekomunikacije (RAEPC), Telekoma Kosova i IPKO-a, predvodiće kosovska ministarka za dijalog, Edita Tahiri. Da će se beogradska i prištinska delegacija sutra, po treći put ovog meseca – sastati, prethodno je saopšteno iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije. Iz ove kancelarije navode da će se razgovarati i o formiranju Zajednice srpskih opština i "drugim otvorenim pitanjima".

"Kao što je saopšteno tokom poslednje runde razgovora koja je održana u Briselu 2. i 3. avgusta 2016., bilo je napretka ka završetku koraka ka tome da Kosovo dobije državni kod 383 od strane ITU-a. Sutrašnji sastanak u Briselu imaće za cilj da završi sve korake u tom pravcu," navodi se u saopštenju ove vlade. 

Kako se dalje dodaje, kosovska ministarka koja predvodi prištinsku delegaciju je izjavila da je optimista da će sutrašnji razgovori dati "konačne rezultate i da će Kosovo uskoro dobiti međunarodni pozivni broj 383, što je veoma važno u oblasti telekomunikacija Republike Kosovo."

I iz Kancelarije za KiM je ranije danas potvrđeno da će se dve delegacije sastati u Briselu, ali je saopšteno da će se razgovarati o Zajednici srpskih opština, telekomunikacijama i „drugim otvorenim pitanjima.“

Nastavak razgovora u Briselu počinje dan nakon uklanjanja Parka mira i zvaničnog početka radova na tzv. revitalizaciji glavnog mosta na Ibru, a što je bilo najavljeno nakon prethodne runde razgovora pretprošle nedelje.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.