Vlada Kosova: Na predlog Srpske smenjen Ljubomir Marić, Mirjana Jevtić nova ministarka

Kosovski ministar za administraciju lokalne samouprave, Ljubomir Marić, razrešen je sa mesta ministra ovog ministarstva. Zameniće ga zamenica ministra za socijalna pitanja u kosovskoj vladi, Mirjana Jevtić, saopšteno je iz kosovske vlade. Razlozi smene nisu saopšteni. Ministri Srpske u kosovskoj vladi, kao i predsednik same liste, nisu bili dostupni za komentar.

19:30 Stojanović: Marićeva smena lični interes nekog iz Srpske, neće proći bez posledica

Oni koji su iz liste "Srpska" učestvovali u smeni Ljubomira Marića – neće proći bez posledica, snosiće političke konsekvence zbog samostalnog delovanja i bez konsultacija sa čitavom Srpskom, ovo je večeras kazao zamenik Premijera Kosova i član liste "Srpska", Branimir Stojanović. On je, komentarišući smenu ministra za lokalnu samoupravu Ljubomira Marića, istakao da je ona posledica "nečije lične inicijative i ličnog interesa", kao i da koalicioni partneri Srpske – LDK i PDK, žele da, kako je naveo, stvore dodatni haos kako bi pomogli onima koji žele da podele Srbe. Šta je još Stojanovič rekao, čitajte u posebnoj VESTI 

"Premijer Kosova, Isa Mustafa, primio je danas odluku o razrešenju Ljubomira Marića sa dužnosti ministra za administraciju lokalne samouprave, kao i imenovanje, na ovaj zadatak, Mirjane Jevtić, koja je do sada bila zamenica ministra za rad i socijalno staranje. Ove odluke donete su na predlog i uz konsultacije sa predstavnicima Srpske liste u Skupštini Kosova," stoji u saopštenju Vlade Kosova.

KoSSev je pokušao da kontaktira Marića, ostale predstavnike Srpske u kosovskoj vladi, kao i predsednika same liste, međutim, brojevi telefona ministara nisu bili dostupni, a komentar nismo uspeli da dobijemo ni kroz do sada dostupne kanale komunikacije preko društvenih mreža.

Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović se u pisanoj poruci izvinio i zamolio da ga kontaktiramo kasnije, jer se trenutno nalazi u Velikoj Hoči.

Ljubomir Marić je na mesto ministra administracije lokalne samouprave imenovan nakon kosovskih parlamentarnih izbora 2014. godine, te jedini srpski ministar sa Severa Kosova i Metohije. Juče je bio i jedini ministar u pratnji direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije, Marka Đurića, tokom otvaranja benzinske pumpe NIS-a u Kosovskoj Mitrovici, a uprkos zabrani iz Prištine da Đurić uđe na Kosovo.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.