Vitomir Ilić priveden pa pušten na slobodu

Vitomir Ilić (58) iz Korminjana kod Raniluga, kojeg je Kosovska policija juče ujutru privela na informativni razgovor u Gnjilanu, danas je pušten na slobodu. Protiv njega se ne vodi nikakav postupak, potvrdio je za RTV Puls njegov advokat, Vasilije Arsić.

Vitomir Ilić, inače penzionisani pripadnik MUP-a Srbije, sumnjičio se da je tokom oružanih sukoba na Kosovu učestovao u intervenciji srpske policije u selu Žegovce u opštini Gnjilane.

Međutim, tokom saslušanja, utvrđeno je da se u to vreme Ilić nalazio van Gnjilana, u drugom delu Kosova. Ove navode je policiji potvrdio i Radomir Antić iz Paralova, koji je priveden prošle nedelje, javlja takođe Puls.

Protiv Antića je ranije pokrenuta istraga za navodne ratne zločine i određen mu je pritvor od mesec dana.

Ilić je priveden juče rano ujutru, a u akciji je, kako je ista RTV ranije javila, učestvovala specijalna jedinica Kosovske policije, sa više vozila i tridesetak specijalaca naoružanih dugim cevima.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.