Višečasovna zadržavanja na Merdaru, na Jarinju se za izlaz čeka do dva sata

Merdare
FOTO: Ilustracija/KoSSev

U ovim jutarnjim časovima poslednjeg dana radne nedelje na Merdaru, Jarinju, Beloj Zemlji i Mutivodama beleže se duža zadržavanja. 

Na Merdaru se već danima beleže višečasovna zadržavanja.

Prema najnovijim podacima kosovskog ministarstva unutrašnjih poslova, na Merdaru na ulasku gotovo da nema zadržavanja, međutim, na izlazak ka centralnoj Srbiji se čeka oko četiri sata, odnosno od 220 do 240 minuta. Kolona sa kosovske strane duga je skoro tri kilometara.

Na Jarinju prilikom ulaska na Severno Kosovo, zadržavanja gotovo i da nema, čeka se između 5 do 10 minuta, a za izlazak čeka se oko dva sata, odnosno od 90-120 minuta u koloni dugoj oko 1.500 metara.

Na prelazu Mutivode, situacija je slična onoj na Jarinju. Na ulazak se ne čeka, ali u suprotnom smeru čeka se od 100 do 120 minuta.

Skoro identična situacija je na prelazu Bela Zemlja, za ulazak se ne čeka, ali za izlazak da – dva sata, u koloni dugoj 1.100 metara.

Znatno je bolja situacija na drugim prelazima.

Nikakvih gužvi nema na Mučibabama, Brnjaku, Kuli, Morini i prelazu Đeneral Janković.

Ni na Vrbnici nema zadržavanja pri ulasku iz Albanije, osim na izlasku sa Kosova oko 35 do 40 minuta, a kolona je duga oko 100 metara.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.