Više od 110 razvoda na Kosovu samo u januaru

razvod-braka-advokat-novi-sad-01
FOTO: advokat-novisad.com

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran; jučerašnje izdanje)

Samo u januaru ove godine na Kosovu je bilo ukupno 119 slučajeva razvoda. Prema mišljenju psihologa i sociologa, na povećanje broja podela utiču mnogi faktori.

Iljir Havolji (Ilir Havoli) iz Udruženja psihologa rekao je da psihološki, psihofiziološki, socijalni i sociokulturni faktori utiču na povećanje broja razvoda i, prema njegovim rečima, otklanjanjem tih faktora ovakva pojava bi se mogla značajno smanjiti.

„S obzirom na veoma veliki broj razvoda koji su se nedavno dogodili na Kosovu, postoji niz faktora koji utiču na povećanje tog broja, počev od psiholoških, psihofizioloških, socijalnih i socio-kulturnih faktora“, rekao je Havoli

Prema njegovim rečima, porodično vaspitanje je ključ uspeha za zdravo društvo, dodajući i da je ekonomski faktor doveo do velikog broja razvoda.

Ističe i da se parovi nakon razvoda suočavaju sa različitim predrasudama koje negativno utiču na oba pola.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.