Više od 1,000 mladih sa KiM zaposleno u okviru programa „Moja prva plata“

FOTO: Kancelarija za KiM

Više od 1.000 mladih iz srpskih sredina na KiM, uzrasta od 18 do 30 godina, zaposleno je od 01. januara u okviru programa „Moja prva plata“, saopštila je danas Kancelarija za KiM.

Šansu za sticanje prakse i radnog iskustva mladi sa prostora KiM, u narednih devet meseci, imaće u privatnom i u javnom sektoru.

„U školama, zdravstvenim ustanovama, lokalnim samoupravama, javnim preduzećima, privatnim firmama“, navode iz Kancelarije.

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM, Svetlana Miladinov, kaže da je zahvaljujući podršci države Srbije više od 1.000 mladih dobilo zaposlenje kroz ovaj projekat.

„Krajem prošle godine, naši mladi potpisali su ugovore sa svojim poslodavcima u okviru projekta „Moja prva plata“ i nakon 1. januara i praznika, počinje realizacija programa. Veoma je važno da i naši mladi na KiM imaju iste mogućnosti i prilike kao i njihovi vršnjaci iz centralne Srbije i uverena sam da će ovu šansu iskoristiti na najbolji mogući način“.

Program „Moja prva plata“ na teritoriji KiM zajednički sprovode Kancelarija za KiM i Nacionalna služba za zapošljavanje.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.