Veterani OVK pozivaju na protest zbog Vučića: Blokirati sve puteve koji vode do Banja

Oslobodilačka vojska Kosova

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Ogranak Udruženja veterana u Srbici zvaničnim saopštenjem naveo je da će sutra srpski predsednik Aleksandar Vučić kroz ulice Drenice posetiti selo Banje. Oni su pozvali na protest na trgu „Adem Jašari“ u 6 sati ujutru, kako bi blokirali sve puteve koji vode do sela Banje.

Obaveštenje je dao šef ogranka veterana u Srbici, Emin Ljatifi.

„Iz udruženja koja su proizašla iz rata i OVK-a, ogranka Srbice, dragi građani Srbice, posebno večiti borci, invalidi i porodice svedoka, prvo se izvinjavamo zbog uznemiravanja u ovako kasnim časovima, ali, koliko znamo, vest je da će Aleksandar Vučić sutra naneti štetu zemlji Drenice.

Tako da, tražeći razumevanje što vas uznemiravamo na dan vikenda, oprostite nam, ali pozivamo na protest, jer bez izvinjenja dolazi predsednik jedne zemlje koja je ubijala, masakrirala i zlostavljala nevino stanovništvo – od novorođenčadi do osoba najstarijih godina. Probudite se svi kako bi zaustavili Vučića u nanošenju štete zemlji Drenice.

Nijednom zvaničniku srpske države koji je prouzrokovao nasilje i patnju na Kosovu ne bi trebalo da se dozvoli ulazak na Kosovo bez traženja oproštaja. Sastanimo se sutra svi na trgu Adem Jašari u 6 časova ujutru kako bi smo blokirali sve puteve, u zemlji naših predaka, koji vode do sela Banje – sad’ ili nikad.“Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.