Vučić: Od 120 minuta, 119,5 mi pričamo o Kosovu

FOTO: Tanjug/Dragan Kujundžić (Predsednik Srbije, zvanična Internet stranica)

Juče u Beogradu: Kosovo nije sve i svja. Danas u Solunu: Od 120 minuta razgovora, 119,5 mi pričamo o Kosovu.

„Na sastanku od dva sata, od stodvadeset minuta, pošto mi to imamo i na našoj vladi, oni me redovno ispravljaju – ne, nije to, mi imao druge, mnogo važnije teme. Od tih 120 minuta, 119,5 minuta, mi pričamo o Kosovu, a onda tih pola minuta pre nego što izađemo na konferenciju za novinare – ej, mi ćemo da pomenemo i ono drugo. Eto, to tako izgleda, samo da to ljudi znaju, da to ljudima bude potpuno jasno, tako da nemoj da sanjaju, nemojte da pomisle, da postoji neka tema koja uopšte može da se meri ili po bilo kom pitanju poredi sa Kosovom. Ne samo što se nas tiče, već govorim pre svega o zapadnim partnerima koji to odlično znaju, a drugo je to šta je to što treba da bude predstava za javnost.“ Ovako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, danas u Solunu odgovorio na komentar svog jučerašnjeg visokog gosta u Beogradu Johanesa Hana da, iako je u njihovom zajedničkom razgovoru bilo reči o Kosovu, evropski komesar će se suzdržati od komentara o tome.

„Svi znamo da je to otvoreno pitanje, ali to nije sve i svja da bi se Srbija razvijala ka EU,“ rekao je juče Han u obraćanju srpskoj javnosti, stojeći pored Vučića.

Danas predsednik Srbije pred kamerom Tanjuga i početak sastanka kvadrilaterale koju čine Srbija, Grčka, Rumunija, i Bugarska, odgovara i na pitanje ima li šatl diplomatije na dnevnom nivou i šta se sada dešava sa pregovorima.

„Lagao bih ako bih rekao da svake nedelje nemamo neke razgovore. Imamo ih, što je i normalno,“ u istom maniru o nemerljivosti kosovske teme sa drugim, odgovorio je predsednik Srbije.

Ipak, ništa se značajno dogodilo nije, precizirao je predsednik: „Da li ima pomaka, da li se dogodilo nešto značajno – nije. To je sve što mogu da kažem, sve ostalo ne bi bilo fer, ne bi bilo korektno i sve ostalo ako bih rekao, ne bi bilo tačno.“

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.