Veselji: PDK će biti snažna opozicija

PDK sastanak ogranaka
FOTO: Koha

PDK će ubuduće biti snažna opozicija, zvanično je saopšteno na današnjem sastanku predsednika ove stranke, Kadrija Veseljija, sa šefovima ogranaka i predstavnicima izbornog štaba.

Na ovom sastanku razgovaralo se o nedavno održanim parlamentarnim izborima na kojima je na osnovu 100% prebrojanih glasova (ne uključujući i uslovne glasove, glasove putem pošte i glasove osoba sa posebnim potrebama), PDK osvojila 21,24% (169.211) glasova i time se plasirala na treće mesto odmah nakon Samoopredeljenja sa osvojenih 25,49% (203.052) glasova i LDK sa 24,82% (197.702).

Kako prenosi prištinska Koha, Veselji je tokom današnjeg sastanka zahvalio predstavnicima ogranaka i aktivistima PDK koji su doprineli sprovođenju kampanje.

Zahvalio se i građanima na ukazanoj podršci.

Međutim, kako je saopšteno, predsednici ogranaka jednoglasno su odlučili da će da podrže stav predsednika PDK, Kadrija Veseljija, da PDK pređe u opoziciju.

Tom prilikom su svi naglasili da će PDK uz istinsko angažovanje činiti snažnu opoziciju, prenosi Koha.

„Proces unutarstranačkih reformi biće nastavljen i na još intenzivniji način u svim ograncima i podograncima Demokratske Partije Kosova,“ saopštila je PDK.

Više o nedavno održanim izborima na Kosovu čitajte na našoj tematskoj stranici: Kosovski parlamentarni izbori 2019

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.