„Verovali ili ne, ovaj zeleniš koštao je 78 evra“

povrće pijaca peć
Foto: Fejsbuk, Gani Dreshaj

„Verovali ili ne“, poslanika u kosovskoj skupštini Ganija Drešaja (Gani Dreshaj) juče je uspeo da prevari jedan ulični prodavac u Peći i da zeleniš sa slike naplati 78 evra, požalio se Drešaj na svom Fejsbuk profilu.

„Verovali ili ne, ovaj zeleniš, kupljen danas u Peći, jedan ulični prodavac naplatio mi je 78 evra“, požalio se Drešaj, dodavši da „nije stvar u novcu“ koliko u tome što „posle toliko godina od rata, državnosti, prodavci naplaćuju bez fiskalnih računa, bez cena proizvoda i bez davanja računa kupcu“.

Drešaj je „stekao utisak da mnogi prodavci na Kosovu postavljaju cene proizvoda na osnovu izgleda svojih automobila i registarskih tablica koje imaju“.

Za kraj, pozvao je kosovskog ministra trgovine i industrije Endrita Šalju (Endit Shala) da preduzme mere i da se „u svim marketima na Kosovu i uličnim prodajnim mestima postave cene proizvoda“, jer se na taj način, kako kaže, „poštuje i kupac i država“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.