Velikogospojinski sabor sutra u Leposaviću

Vernici Srpske pravoslavne crkve danas proslavljaju Veliku Gospojinu, praznik uspomene na smrt Bogorodice i dan kada se ona vinula na nebo. Manastiri Gračanica i Sokolica, liturgijama, ovaj praznik proslavljaju kao hramovnu slavu. Sutra će, povodom Gospođindana, u Leposaviću biti održan i dvadeset i drugi Velikogospojinski sabor. 

Kulturno-umetnička društva sa Kosova i Metohije okupiće se na sportskom terenu Osnovne škole "Leposavić", a pred publikom će igrati ansambl "Venac" iz Prištine sa sedištem u Gračanici, KUD "Abrašević" iz Prilužja, KUD "Simonida" iz Raniluga, KUD "Branko Medenica" iz Kosova Polja, KUD "Kosovka devojka" iz Babinog mosta, Pevački sastav Šilovo, KUD "Mladost" iz Gotovuše. Takođe, učestvuju i KUD "Mokra Gora" iz Zubinog Potoka, KUD "Božur" iz Kosovske Mitrovice, kao i domaćin i organizator događaja KUD "Kopaonik" iz Leposavića.

Uz KUD "Kopaonik", organizator je i Centar za kulturu "Sava Dečanac", a organizaciju je pomogao i Savez amatera Kosova i Metohije.

Pokrovitelji događaja su opština Leposavić i Studentski centar "Priština-Kosovska Mitrovica". 

Sabor počinje u 20 časova. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.