Vaskršnje čestitke: O miru, ljubavi, praštanju

Sa novim jutrom osvanuo je i najveći hrišćanski praznik – Vaskrs kojim se proslavlja pobeda vere i života nad smrću. Oglasili su se zvaničnici sa čestitkama.

Jevtić: Moje misli su sa raseljenima

Ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić patrijarhu Irineju, vladiki Teodosiju, sveštenstvu i svim vernicima pravoslavne veroispovesti čestitao je Vaskrs.

”U ime Ministarstva za zajednice i povratak i u svoje lično ime čestitam vam najveći hrišćanski praznik, Uskrs. Neka radost Uskrsa, bude nadahnuće za jačanje međusobnog razumevanja, širenja plemenitosti i stvaranje sigurnije budućnosti za svakog pojedinca. Neka praznik nade i vere u bolju budućnost, bude podsticaj da istrajemo na Hristovom putu pobede ljubavi nad mržnjom. Mir, ljubav i tolerancija neka nam budu osnovna načela kojima ćemo se voditi u stvaranju bolje budućnosti za sve. Želim da vaskršnje praznike provedete u dobrom raspoloženju i sa svojim najdražima.“

„Moje misli su i sa raseljenima, a moja želja je da naredni praznik provedu na svojim ognjištima“, poručuje Jevtić.

Živić: Da još odlučnije čuvamo vrednosti i tradiciju našeg naroda

Jevtiću se u čestitkama pridružila i ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Kosova, Dijana Živić.

„Želim da nam najradosniji hrisćanski praznik, Hristovo vasrksenje, donese mir, radost, ljubav i blagostanje. Neka nam ovaj praznik bude podsticaj da još odlučnije čuvamo istinske vrednosti našeg naroda i da sačuvamo tradiciju“, stoji u čestitki.

Republika Srpska uz Srbe sa KiM-a

„Svim Srbima i sveštenstvu na Kosovu i Metohiji srećni Vaskršnji praznici. Da se u duhu Hristovom pomolite i zapalite svijeću u našim najvećim svetinjama manastirima i hramovima na Veliki Petak, Veliku Subotu i sam nedeljnji Vaskrs provedete u miru, slogi i sreći..“, poručio je Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske.

„Da svima Vama, kao vašim i našim precima podari snagu, slogu i volju da opstanete na svojim vijekovnim ognjištima, rađate i radujete se! Mi iz Republike Srpske bićemo uvijek uz Vas, kao i do sad“, dodaje se u saopštenju.

Petrović: Mir u duši, ljubav u srvu i radost susreta

A partijski kolega Dijane Živić i šef SLS Slobodan Petrović u svojoj čestitki kaže:

„Povodom velikog i najradosnijeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, verskim velikodostojnicima, sveštenstvu i svim hrišćanima pravoslavne veroispovesti, u ime Samostalne liberalne stranke i u svoje lično ime, želim srećne blage dane, mir u duši, ljubav u srcu i radost lepih i dobrih susreta u okruženju“, navodi se u saopštenju.

Haradinaj: Uskršnje poruke mira srpskom narodu na Kosovu neka ih prate i u ostalim danima u životu

Svojim sugrađanima srpske nacionalnosti Vaskrs su čestitali i najviši kosovski zvaničnici.

„Čestitao bih srpskom narodu koji živi na Kosovu. Želim im mir i sve najbolje za Uskrs. I neka ih te poruke za Uskrs prate i u ostalim danima u životu. Čestitam im i u moje i u ime Vlade“, poručio je kosovski premijer Ramuš Haradinaj.

A šta poručuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić:

Vaskršnji praznik posvećen je „miru, zdravlju i napretku naših porodica, kao i praznični duh razumevanja i opraštanja, uvek podsećaju na značaj međusobnog poštovanja i uvažavanja, kao i širenja Hristove ljubavi, sloge i mira među ljudima“.

„Upućujem iskrene čestitke svim građanima Srbije koji slave vaskrsenje Hristovo, sa željom da ovaj najveći hrišćanski praznik proslave u miru i radosti. Želim vam da ovaj praznik dočekate i obeležite sa svojim najmilijima, u dobrom zdravlju, ispunjeni radošću, mirom i blagostanjem, uz najradosniji pozdrav: Hristos vaskrse!“, prenosi vaskršnje poruke prvi čovek Srbije.

„Želim da pošaljem tople pozdrave pravoslavnoj zajednici koja slavi Uskrs na Kosovu i širom sveta, poželevši im da u miru i sreći proslave praznik“, čestitao je Uskrs i britanski ambasador u Prištinim Rori O Konel (Ruairi O’Connell).

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.