Vaš stav: Šta mislite o predlogu da mitrovička ulica nosi ime Olivera Ivanovića?

Da bi ste popunili online anketu i izneli svoj stav kliknite OVDE


Na poslednjoj Sednici Skupštine opštine Severna Mitrovica, odbornici GI SDP-a čiji je lider i odbornik ove SO, Oliver Ivanović, ubijen 16. januara u ulici Sutjeska pred prostorijama stranke, predložili su da ova ulica nosi njegovo ime. Zahtev je prvobitno upućen pisanim putem – 21. februara – gradonačelniku Goranu Rakiću i predsedavajućem SO-a, Dejanu Gurešiću. Odgovor, navode iz SDP-a, nisu dobili. Zato su ovaj predlog izneli i na samoj sednici. On, međutim, nije usvojen. Nakon što su odbornici Srpske liste izneli imena i drugih Mitrovičana koji su prethodnih godina stradali, uz objašnjenje da bi i oni trebalo da dobiju ulice sa svojim imenima, gradonačelnik je naveo da će razmotriti zakonske okvire i o tome obavestiti odbornike na nekoj od narednih sednica. U međuvremenu su, dodaju iz SDP-a, i sami građani Sutjeske zatražili da potpišu inicijativu o preimenovanju ulice. Šta mislite o predlogu iz SDP-a i kakva će biti konačna odluka SO-a – neka su od pitanja u najnovijoj online anketi. KoSSev od danas pokreće novu seriju ovih anketa o aktuelnim temama.

Online anketa je anonimna, sastoji se od 7 pitanja, na koja možete odgovoriti klikom na ponuđene odgovore i upisivanjem odgovora tamo gde je to omogućeno. Anketa će trajati nekoliko dana. 

Građani će, takođe, biti anketirani putem tonskih anketa – tzv. VOX POP-ova.

Rezultati ovog online istraživanja biće, kao i za prethodna, objavljeni na portalu KoSSev, zajedno sa stavovima naših sugrađana koje budemo dobili u tonskoj anketi snimljenoj na ulicama Kosovske Mitrovice, na istovetnu temu.

Iznesite svoj stav!

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.