Vaš stav: Šta mislite o čekanju u redovima za plaćanje telefonskih računa?

Da bi ste popunili online anketu i izneli svoj stav kliknite OVDE


Korisnici ćerke firme MTS-a registrovane u kosovskom sistemu – MTS D.O.O. – od maja moraju da registruju svoje telefonske kartice u novi sistem, za šta je potrebna i kosovska lična karta. Još jedna novina je da se MTS-ovi računi na Kosovu, umesto u dinarima – plaćaju u evrima. Za jednostranu promenu ugovora, građani su zvanično saznali upravo kada su im iz nove firme stigle SMS poruke i računi o dugovanjima na kućne adrese. Iako je upravo prema SMS porukama iz kosovske firme, rok za registraciju istekao još 15. juna, mnogi građani sa Severa nisu uspeli da obave registraciju. I jedan i drugi proces od maja, odnosno juna beleži višesatno čekanje u redovima. U međuvremenu, iako i dalje bez zvanične najave, proces registracije telefonskih kartica je de fakto produžen, ne zna se do kada, a za ovu obavezu građani više ne moraju da čekaju. Međutim, potpuno je drugačija slika kada je u pitanju plaćanje računa. Na računima je precizirano da ih je moguće platiti u dve banke – Rajfajzen i NLB, ali je to, za sada, jedino moguće u NLB banci. Tako, na visokim letnjim temperaturama, osim negodovanja korisnika u dugačkim redovima, ispred samo jedne banke na Severu u kojoj je moguće da se plati račun MTS D.O.O – neretko dolazi do kolabiranja i onesvešćivanja, naročito starijih osoba. Nedeljama u Severnoj Mitrovici građani stoje u višemetarskim redovima, koji se stvaraju i pre otvaranja banaka, a traju i posle podneva. Upravo je ovo, prema percepciji građana na Severu – jedan od akutnih i najvidljivijih problema. U najnovijoj anketi ispitujemo stav građana o njihovim iskustvima u plaćanju ovih računa. Anketa je isključivo namenjena korisnicima MTS. D.O.O. mreže sa Severa KiM-a.

Šta su bile teme prethodnih online istraživanja i kakvi su bili rezultati, čitajte OVDE  

Online anketa je anonimna, sastoji se od 4 pitanja, na koja možete odgovoriti klikom na ponuđene odgovore i upisivanjem odgovora tamo gde je to omogućeno. Anketa će trajati do sredine naredne nedelje.

Građani će, takođe, biti anketirati putem tonskih anketa – tzv. VOX POP-ova.

Rezultati ovog online istraživanja biće, kao i za prethodna, objavljeni na portalu KoSSev, zajedno sa stavovima naših sugrađana koje budemo dobili u tonskoj anketi snimljenoj na ulicama Kosovske Mitrovice, na istovetnu temu.

Iznesite svoj stav!Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.