Vaš stav: ROSU, Đurić, Srpska…

Da bi ste popunili online anketu i izneli svoj stav kliknite OVDE


Nešto duže od godinu dana ROSU jedinice ponovo su na Severu Kosova izvele akciju. Posle, kako ga srpski zvaničnici nazivaju, "šarenog voza", u javnosti poznatijeg kao "voz ikona", "voz crkva", "Đurićev voz",  ovog puta specijalna jedinica je na Severu bila zbog hapšenja Marka Đurića. Prošle nedelje, vezanih ruku iza leđa, povijene glave na dole, uz šok bombe i suzavac, udaranje oružjem i lomljenje dela medijske opreme, visok vladin zvaničnik izveden je iz Mitrovičkog dvora, sa okruglog stola u okviru unutrašnjeg dijaloga. Oklopnim vozilima prebačen je u Prištinu, ulicama ovog grada, uz brojne medijske ekipe i zvižduke i viku građana, odveden u policijsku stanicu, a odatle na Merdare. Iz Prištine su prethodno upozorili da Đurić nije dobio dozvolu za ulazak na Kosovo zbog zapaljivih izjava. U svojoj reakciji Srpska lista saopštila je da se povlači iz Vlade Kosova. Njeni poslanici u kosovskoj skupštini prešli su, kako su oni to naveli – u opoziciju. Šta mislite o najnovijim dešavanjima na Severu i odluci Srpske liste – neka su od pitanja u našoj online anketi kojom proveravamo stav građana o najnovijoj krizi.

Online anketa je anonimna, sastoji se od 8 pitanja, na koja možete odgovoriti klikom na ponuđene odgovore i upisivanjem odgovora tamo gde je to omogućeno. Anketa će trajati nekoliko dana. 

Građani će, takođe, biti anketirani putem tonskih anketa – tzv. VOX POP-ova.

Rezultati ovog online istraživanja biće, kao i za prethodna, objavljeni na portalu KoSSev, zajedno sa stavovima naših sugrađana koje budemo dobili u tonskoj anketi snimljenoj na ulicama Kosovske Mitrovice, na istovetnu temu.

Iznesite svoj stav!

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.