Vanredna sednica Skupštine Kosova o neuspehu spoljne politike tek posle članstva u INTERPOL-u

Skupština Kosova
Skupština Kosova

Vanredna sednica Skupštine Kosova, na kojoj je bilo predviđeno da se diskutuje o spoljnoj politici Kosova, nije održana zbog nedostatka kvoruma i nedolaska članova Vlade.

Šef poslaničke grupe LDK Avdulah Hoti je rekao da, iako Vlada ima ustavnu obavezu da bude prisutna na vanrednim sednicama, ipak je predložila da o narednoj sednici odluči Predsedništvo Skupštine.

S tim se saglasio i šef poslaničke grupe LDK Memlji Krasnići, koji je rekao da ova rasprava može da se održi posle odluke o učlanjenu Kosova u INTERPOL.

Ovu vanrednu sednicu zakazalo je Predsedništvo Skupštine prošle srede, upravo na zahtev LDK i Samoopredeljenja koji su negodovali zbog odbijanja ministra Bedžeta Pacolija da se odazove pozivima skupštinskih odbora da predstavi izveštaj o svom radu.

Kritike za odsustvo članova Vlade uputili su i Samoopredeljenje i SDP.

Na kraju je većinom glasova odlučeno da Predsedništvo Skupštine odluči o datumu održavanja vanredne sednice.

Ovo je druga vanredna sednica koja nije održana ove nedelje. U utorak je Skupština Kosova, na vanrednoj sednici sazvanoj na zahtev premijera, trebalo da glasa o paketu zakona bitnim za evropske integracije Kosova. Međutim, ova sednica se završila u roku od nekoliko minuta zbog negodovanja opozicije koji su stava da premijer nema pravo da saziva sednice Skupštine.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.