Valjevski i australijsko-novozelandski vladika gosti vladike Teodosija

vladika novozelandski
FOTO: Printscreen, Eparhija Raško-prizrenska

Episkopi Valjevski Milutin i Australijsko-novozelandski Siluan boravili su tokom vikenda u poseti Eparhiji Raško-prizrenskoj. Vladike su donele i veću humanitarnu pomoć, pre svega dopremljenu iz Australije za narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji i ona je upućena NVO „Majka devet Jugovića“ – u Prekovac kod Novog Brda.

Zajedničku liturgiju služio je vladika Teodosije u manastiru Gračanica.

„Došli smo takođe vladiko Sveti da osveštamo naše oči gledajući ovu lepotu, staru nekolio vekova. Da osveštamo svoj um tako što ćemo stalno misliti o ovim svetinjama o kolevci srpskog naroda i preneti tu misao u besedama, tamo gde se vraćamo i govoriti našem narodu o lepotama i svetinji ovoga mesta. Jednostavno celim svojim bićem, danas celo svoje biće osveštavamo na svetoj zemlji srpskoj, na Kosovu i Metihiji“, rekao je vladika Milutin, a prenosi Gračanicaonline.

vladika novozelandski
FOTO: Printscreen, Eparhija Raško-prizrenska

Posle liturgije vladike su posetile Bogosloviju u Prizrenu.

Obišli su i Gazimestan, a potom i manastir Banjsku gde ih je primio iguman manastira protosinđel Danilo.

„Sa nama ste zajedno, a pobediće Bog i pravda njegova, jer Bog je u pravdi a nije u sili. Sila tutnji i protutnji kao gromovi, a onda dolazi vedar dan, neka da Bog da taj vedar dan što pre stigne i na Kosovo i Meotihiju“, rekao je na kraju besede vladika valjevski.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.