Valjdete Idrizi obećava rekonstrukciju 300 kuća za stanovnike severa

Izvor: Veriu.info (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, jučerašnje izdanje) 

Sa pobedom PDK-a u Mitrovici nastaviće se proces rekonstrukcije kuća u Severnoj Mitrovici za proterane stanovnike odatle. Tako je obećala kandidatkinja PDK-a za gradonačelnika Mitrovice, Valjdete Idrizi, na sastanku sa stanovnicima Suvog dola u okviru kampanje za lokalne izbore 22. oktobra.

Ona je rekla da će prevazići nastale prepreke i da će u saradnji sa pravnim strukturama na severu nastaviti proces obnove koji je prekinut tokom mandata poslednje vlade u Mitrovici.

"Vi ste najbolji svedok da možete da napravite razliku između onih koji govore i onih koji rade," rekla je.

Prema njenim rečima, u vladinom programu 2017-2021 planirana su sredstva za rekonstrukciju 300 kuća u naseljima na severu, kako bi se stanovnicima omogućio povratak u njihove domove:

"Ako postoji odlučnost i saradnja, sigurno da je da bi proces obnove mogao da se nastavi i da se razvija kao što je nekad bilo moguće vraćanje života u mnogim naseljima na severu."

Na sastanku sa stanovnicima Suvog dola, predsednik ogranka PDK-a u Mitrovici, Avni Kastrati, podsetio je da je pored rekonstrukcije tada 200 kuća na severu bilo još više investicija u infrastrukturu:

"Vi ste svedok kakvi su bili Brđani, Doktorsko naselje i mnoga druga mesta u ovom delu Kosova. Izgrađeni su putevi, vodovod, osvetljenje, kanalizacija i vraćeni su životni prostori tamo gde je sve bilo uništeno. Nažalost, situacija je stagnirala u prošlom mandatu i cigla se na sever nije stavila, ali to će se uz vašu podršku promeniti sa pobedom PDK i Valjdete Idrizi."

Kastrati je podsetio stanovnike Suvog dola na veštačko jezero na Ibru čija je izgradnja već završena:

"Kada smo mnogo toga započeli za vas, to je izgledalo kao utopija, ali sada je to stvarnost. Realnost će postati i projekat PDK-a za regulisanje korita reke Ibar i njegove obale od koledža SPARK-a sve do Čabre."

Tokom kampanje za lokalne izbore 22. oktobra, kandidatkinja PDK-a, Valjdete Idrizi, održala je takođe sastanak sa stanovnicima Krvavog mosta.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.