Vakcine AstraZeneke stigle u Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ avion kojim su u Srbiju dopremljene vakcine kompanije „Astra Zeneka“. U Srbiju je stiglo 150.000 doza.

Zajedno sa predsednikom Vučićem, vakcine su na aerodromu dočekali i ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ambasadorka Velike Britanije u Srbiji, javio je N1.

„Avionom iz Istanbula, stiglo je 150.000 vakcina u Srbiju.(…)Za ovo je bilo potrebno mnogo truda naše zemlje, ali i naših prijatelja iz Ujedinjenog Kraljevstva i Indije. Hvala im na tome što su želeli da nas čuju i posvete pažnju jednoj maloj Srbiji.(…) Vakcine će širom Srbije već od sutra biti dostupne. Želim da zamolim građane Srbije da se ne opuštaju“, poručio je predsednik Srbije preko svoje Instagram stranice. Istovremeno, zahvalio se indijskom premijeru Narendra Modi i ministru spoljnih poslova Indije Subramanjamu Džaišankaru, koji je bio angažovan na dopremanju, s obzirom na to da se ova vakcina proizvodi u Indiji.

Isporukom tih vakcina, Srbija postaje jedna od retkih zemalja u svetu, u kojima se imunizacija stanovništva protiv koronavirusa obavlja vakcinama četiri različita proizvođača.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.