Uspešan vikend za FK Rudar iz Kosovske Mitrovice – osvojena dva turnira i tri zlata

FOTO: Adis Idrizović

Nakon što su osvojili „National cup“ u Crkvinama, mališani FK Rudar iz Kosovske Mitrovice nastavili su da nižu uspehe, i u poslednjem danu u nedelji, okitili se zlatom na Vidovdanskom Turniru u Magliču i to dve generacije.

FK Rudar se ranije ove nedelje uputio ka Magliču sa fudbalerima četiri generacije – 2009. godište – dve ekipe, 2010., 2011. i 2012. godište.

Tokom prvog takmičarskog dana selekcija 2011. godište je ispala u grupnoj fazi. Sledećeg dana, tim 2012. godište, nakon što je završio grupnu fazu kao ubedljivi prvak, ispao je u četvrtfinalnoj fazi, izgbivši od kluba „SF Hercegovac“.

Trećeg i četvrtog dana turnira, tj ovog vikenda, na teren su izašle ekipe 2010. i 2009. godište.

Generacija 2010. FK „Rudar“ u finalu je nakon izvođenja penala bila bolja od ekipe FK „Krila Krajina“, čime je osvojila turnir.

Za najboljeg fer plej igrača proglašen je Ognjen Kovač, dok je Nikola Milutinović najbolji golman.

Zlato je osvojila i generacija 2009. FK Rudar.

Mladi fudbaleri iz Kosovske Mitrovice vratili su se iz Magliča sa dva zlata, za 2009. i 2010. generaciju.

Ujedno, u obe generacije je titula najboljeg golmana pripala mališanima FK Rudar.

Iz Rudara poručuju da su u bratskom Magliču prelepo dočekani, te da će se „bratsko druženje nastaviti kako je i započeto pre više godina“.

Domaćinski klub – FK Maglič, ujedno je i pokrio sve troškove FK Rudara na ovom turniru.

„Neizmerno smo zahvalni na ovom Vidovdanskom turniru, na njihovom prijatnom i toplom dočeku, na pruženoj ljubavi prema našem klubu i jedva čekamo da im uzvratimo ovo gostoprimstvo“, poručili su iz FK Rudar.

Generacija 2012/2013 ovog kluba, osvojila je u subotu zlatnu medalju na turniru u Crkvinama pored Tutina. Tako su ponovili prošlogodišnji uspeh svojih starijih drugova u klubu – generacije 2009., koja je na istom turniru takođe osvojila zlato.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.