Usled pogoršanja vremenskih uslova policija apeluje na učesnike u saobraćaju

Saobraćaj Put Sneg Uslovi vremenski
Foto: KoSSev

Usled pogoršanja vremenskih uslova, snežnih padavina, Kosovska policija uputila je apel svim učesnicima u saobraćaju da budu oprezni prilikom upravljanja vozilima. Poručuju da će na osnovu „konkretnih planova“, sprovesti mere, s ciljem povećanja stepena bezbednosti i sprečavanja saobraćajnih nesreća.

Kosovska policija zahteva od svih učesnika u saobraćaju, posebno vozača, da poštuju propise o saobraćajnim znacima i da vožnju prilagode vremenskim uslovima, jer padavine mogu da dovedu do smanjenja vidljivosti na putu, navodi se u saopštenju.

Posebno upozoravaju građane da budu oprezni naročito kasno noću i rano ujutru, jer se na pojedinim putevima može, pored snega, pojaviti mraz, te je zimska oprema obavezna.

Kosovska policija obaveštava sve građane i javnost, da će se izreći kaznene mere protiv svih prestupnika, sa jedinim ciljem: podizanje nivoa bezbednosti u saobraćaju i sprečavanje nezgoda, posebno sa fatalnim posledicama, navodi se u saopštenju.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.