Upravljački tim za ZSO započeo izradu statuta

Za razliku od ranijih oglašavanja nakon održanih sastanka, Upravljački tim je nakon sastanka sa zamenikom šefa Misije OEBS-a Kilijanom Valom, saopštio nešto konkretnije informacije o procesu izrade Statuta Zajednice srpskih opština: "Izraženo je obostrano zadovolјstvo" zbog činjenice da se Upravlјački tim "aktivirao i otpočeo proces izrade nacrta Statuta Zajednice srpskih opština".

"Predstavnik OEBS-a upoznat je sa aktivnostima koje je preduzeo Upravlјački tim, a sastanak je bio i prilika za inicijalni razgovor o strukturi i elementima sadržaja tog dokumenta, kao i o formatu i obliku tehničke pomoći OEBS-a u ovom procesu," dodaje se u saopštenju.

Članovi Upravlјačkog tima istakli su i da će vrednosti sadržane u Evropskoj povelјi o lokalnoj samoupravi biti sastavni deo nacrta Statuta Zajednice srpskih opština.

Upravljački tim "reaktiviran" je 4. aprila, a vremenski okvir za pisanje nacrta statuta je, kako je navedeno iz Brisela – četiri meseca.

O ostalim sastancima ovog tima čitajte u vestima: 

Upravljački tim na sastanku sa Todosijevićem o strukturi Statuta ZSO i "elementima sadržaja"

Sastanak sa Bratuom: Upravljačkom timu uz pravnike sa Severa "asistira" i ministarstvo administracije i lokalne samouprave

Upravljački tim na prvom sastanku sa pravnim ekspertima: Za izradu Statuta pomoć opština sa Severa i Pravnog fakulteta

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.