Uprava carina: Više od 2 kg marihuane pronađeno u kombiju sa KiM

Pakovanja krijumčarene marihuane
FOTO: Uprava carina Srbije

Srpski carinici sprečili su tokom vikenda u saradnji sa policijom nekoliko pokušaja krijumčarenja na prelazu sa Hrvatskom – Batrovci. Sprečen je pokušaj krijumčarenja falsifikovanih novčanica, jednog migranta koji se sakrio ispod kamiona, kao i više od 2 kilograma marihuane u kombiju koji je saobraćao na liniji Đakovica – Lozana.

Četiri paketa marihuane, ukupne težine 2,2 kilograma, koje je vozač sakrio u klima uređaju kombija otkrivena su oko podneva u subotu, saopštili su iz Uprave carina.

Pokušaj krijumčarenja droge otkriven je nakon pasoške kontrole, kada su pripadnici granične policije vozilo izdvojili za detaljan pregled.

Tokom detaljne kontrole kombija koji je saobraćao na liniji Đakovica – Lozana, carinici i policajci su u otvoru na plafonu kombija, koji je namenjen za klima uređaj, pronašli skrivena četiri paketa droge.

Kombijem je upravljao 44-godišnji vozač sa teritorije KiM, dok su u vozilu bila još tri vozača i jedna putnica, svi albanske nacionalnosti, dadaje se u saopštenju.

Dva sata ranije, na ulazu istog prelaza otkrivene su i četiri falsifikovane novčanice u apoenima od 50 evra.

Lažni novac je otkriven kod putnika turske nacionalnosti koji se, u društvu jednog saputnika, uputio ka Turskoj.

Sledećeg dana, 1. novembra 2020. godine, carinici sa Batrovaca su na izlazu iz Srbije sprečili pokušaj jednog migranta da granicu ilegalno pređe skrivajući se ispod kamiona, dodaje se u saopštenju.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.