Uprava Carina Srbije: Na Preševu pronađena droga u nogavicama pantalona stranca

FOTO: Uprava Carine Srbije

Pripadnici Carine Srbije u saradnji sa policijom juče su na ulazu graničnog prelaza Preševo otkrili i zaplenili preko 1,7 kilograma psihoaktivne supstance, a koja će nakon laboratorijskih analiza biti precizno identifikovana.

Dve vrste sumnjivih praškastih materija koje su odreagovale na testu za amfetamin otkrivene su u audiju A3, holandskih registarskih oznaka koji je tokom večeri pristigao na ulaz u Srbiju.

Automobilom je upravljao strani državljanin koji se uputio ka Holandiji, a koji je prethodno boravio u Turskoj i na Kosovu, odakle je i pristigao na prelaz.

Detaljnom kontrolom vozila, carinici i policajci su u prtljažniku otkrili kesu sa uredno složenim pantalonama, u čijim je nogavicama bilo sakriveno 1,252 grama praškaste materije za koju se, kako navode iz Carine, osnovano sumnja da je reč o nekoj vrsti opojne droge.

Daljim pregledom, ispod sedišta vozača, službenici su pronašli i jednu kartonsku kutiju oblepljenu lepljivom trakom, a u kojoj se nalazila još jedna, 501 gram teška praškasta materija.

Vozača i otkrivene psihoaktivne supstance preuzela je policija u dalju nadležnost.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.