Uprava carina: Kondukter iz Zubinog Potoka pokušao da prokrijumčari oko 50 kg duvana

Krijumčareni duvan
FOTO: Uprava carina

Na autobuskoj stanici u Kraljevu carinici su juče tokom kontrole autobusa koji saobraća na liniji Kosovska Mitrovica-Beograd pronašli i zaplenili oko 50 kilograma rezanog duvana, danas je saopštila Uprava carina.

Prilikom „dubinske kontrole“ autobusa carinici su pronašli i zaplenili oko 50 kilograma rezanog duvana koji je kondukter 28-godišnjak iz Zubinog Potoka pokušao da prokrijumčari.

Prekršaj je otkriven kada je detaljno pregledan autobus, a najpre je u prostoru za prtljag, među koferima i torbama putnika, otkrivena jedna velika kesa sa rezanim duvanom, javljaju iz Uprave carina.

Dodaju da su daljom kontrolom pronađene još četiri kese u fabričkoj šupljini namenjenoj za smeštaj alata i u unutrašnjosti autobusa, pored i ispod aparata za kafu.

Nakon merenja je utvrđeno da je reč o 47,6 kg rezanog duvana.

Protiv konduktera iz Zubinog Potoka, koji je izjavio da je krijumčareni duvan njegov, kako nezvanično saznaju iz Uprave carina, biće podneta krivična prijava zbog nedozvoljenog prometa akciznom robom.

Comments

comments



Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.