"Upozoreno na akciju protiv uzurpatora na severu Kosova"

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog; jučerašnje izdanje) 

Dok vrhovni državni tužilac, Aleksandar Ljumezi, nakon današnje akcije oslobađanja uzurpirane imovine u Uroševcu i Prištini, navodi da je ona sprovedena na zahtev tužilaštava u ovim opštinama, major Kosovske policije, Šaip Havoli, dodaje da će Kosovska policija proširiti istragu na sve regione. 

Direktor Direkcije za istragu korupcije, major Šaip Havoli, navodi da će akcija oslobađanja nezakonito zauzete imovine biti proširena i na severni deo zemlje.

Pročitajte još:

Nezakonita imovina u Prizrenu: Oduzet hotel, restoran, automobili i veća količina novca

Brezovica: KPA preuzela NIS-ovu pumpu

Uskoro istraga protiv "uzurpatora" imovine kojom upravlja KPA

KPA objavila imena "uzurpatora" lokala za privatizaciju; najviše njih u Severnoj Mitrovici

"Sva uzurpirana imovina se tretira na nivou zemlje. Jedinice u svim regionima zadužene su za ekonomski kriminal i korupciju, što je slučaj i u Mitrovici, kako na jugu, tako i na severu. 

Imali smo sastanak sa predstavnicima kancelarije glavnog tužioca u Mitrovici, i na osnovu izveštaja iz KPA koji stižu iz severnog dela, sa početkom ove operacije građani koji su bili u posed, ili su zauzeli nekoliko objekata počeli su dobrovoljno da se dogovaraju sa KPA. Dakle, u budućnosti se u svim regionima očekuju ovakve akcije, uključujući i sever," rekao je Havoli. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.