Uklonjeni mobilni kontejneri sa barikade na glavnom mostu

Pre oko sat vremena, na glavnom mostu na Ibru u Severnoj Mitrovici, uklonjena su dva mobilna kontejnera koja su se nalazila na barikadi. Akcija je izvedena munjevito. Za sada nije poznato ko su lica koja su uklonila kontejnere, kao ni po čijem nalogu je to urađeno. Na društvenim mrežama i u gradu, građani već postavljaju pitanje da li to znači početak uklanjanja barikada postavljenih tokom tzv. julske krize iz 2011.godine. U kontejnerima su se tokom perioda aktivnih barikada nalazili pripadnici Civilne zaštite i građana.

Kontejneri su natovareni viljuškarom na kamion i odveženi u krug bivšeg vojnog remonta. Za sada nije poznato ko su lica koja su uklonila kontejnere, kao ni po čijem nalogu je to urađeno, osim da je na viljuškaru pisalo "Bobo". Čitava akcija je izvedena brzo, o čemu svedoči naš video, koji možete pogledati na dnu ovog teksta.

Uklanjanje kontejnera je obavljeno u prisustvu pripadnika Kosovske policije. Na licu mesta su bili i vojnici KFOR-a, kao i vozila nemačkog Bundesvera, ali i pripadnici Civilne zaštite iz Severne Mitrovice, koji su isto tako posmatrali ovu akciju.

U izjavi za KoSSev, regionalni šef operative kosovske policije za sever, Željko Bojić je rekao da KP nije asistirala u akciji uklanjanja kontejnera, već je samo regulisala saobraćaj.

"Policija, u svakom trenutku, kada može doći do ometanja saobraćaja, bilo da se radi o izvođenju radova, ili o prebacivanju bilo kakvog gabaritnog tereta, dužna je da uspostavi normalno odvijanje saobraćaja," rekao je Bojić. Na pitanje da li mu je poznato ko je izveo ovu akciju, Bojić je odgovorio da nije.

Do objavljivanja ovog teksta, nismo uspeli da dobijemo izjavu gradonačelnika Severne Mitrovice, Gorana Rakića, koji se, kako nam je napisao u SMS poruci, nalazi na sastanku. Predsednik PO opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić nas je uputio na gradonačelnika Rakića.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.