Sovrliću produžen pritvor za još dva meseca

Pretpretresni sudija u Osnovnom sudu u Mitrovici odobrio je zahtev podnet 13. juna za produženje sudskog pritvora Slobodanu Sovrliću za još dva meseca, saopšteno je danas iz EULEX-a.
 
Kosovska policija uhapsila je Sovrlića 15. maja ove godine u Zubinom Potoku. On se, kako EULEX navodi, nalazi pod istragom za izvršen veći broj teških krivičnih dela, uključujući "ugrožavanje UN i njihovog osoblja, ometanje službenog lica u obavljanju službenih dužnosti, učešće u masi koja je izvršila krivično delo, napad na službenike i imovinu EULEX-a, i učešće u nasilnom bekstvu." 
 
Prvi pritvor prethodno je određen 17. maja. Njegov advokat, Dejan A. Vasić je tada rekao da se Sovrlić tereti i za navodnu umešanost u događaje iz 2012. godine, kada su se u Zubinom Potoku dogodili napadi na vozila EULEX-a, ali i kao organizatora napada na policijsku stanicu u Zubinom Potoku 12. marta, kada je okupljeni narod upao u ovu policijsku stanicu i oslobodio ga iz pritvora.
 
Slobodan Sovrlić je uhapšen 15. maja, a akciju hapšenja je sprovela Kosovska policija na osnovu poternice koju je izdao EULEX. Prvi put je priveden 12. marta u Zubinom Potoku, zbog remećenja javnog reda i mira, nakon čega su građani Zubinog Potoka ubrzo blokirali policijisku stanicu u ovom mestu, da bi kasnije u stampedu upali u stanicu i oslobodili Sovrlića.


Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.