Ukinut pritvor mitrovičkim advokatima

Advokatima Dejanu A. Vasiću i Faruku Korenici ukinut je kućni pritvor nakon nešto manje od mesec dana, te određena mera zabrane približavanja svedocima.

Mešovito veće Apelacionog suda u Prištini, kojim je predsedavao sudija EULEX-a, Timo Vojtulah je usvojio žalbu branioca mitrovičkih advokata i ukinuo meru kućnog pritvora.

"Apelacioni sud je umesto mere kućnog pritvora odredio da se kolega Korenica i ja ne možemo približavati svedocima i okrivljenom", rekao je advokat Vasić za KoSSev. 
 
Vasić je dodao da se nada da će i ova mera uskoro postati izlišna i da će sud dozvoliti njemu i njegovom kolegi Korenici da nastave sa odbranom u predmetu Veselinović, čije suđenje počinje u junu.
 
Apelacioni sud u Prištini je 6. aprila odredio meru kućnog pritvora dvojici advokata iz Kosovske Mitrovice, čime je i preinačio ranije rešenje Osnovnog suda u Severnoj Mitrovici kojim je advokatima određena mera zabrane približavanja svedocima, zamenivši je merom kućnog pritvora. 
 
Advokati su osumnjičeni za uticaj i pretnje na svedoke u sudskom postupku koji je u toku.


Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.