Ukinut pritvor Dragiši Markoviću, jednom od osumnjičenih za ubistvo Ivanovića

Kosovska Mitrovica, 23. novembar 2018, FOTO: KoSSev

Vest je ažurirana

Sud u Prištini ukinuo je pritvor Dragiši Markoviću, jednom od osumnjičenih za učestvovanje u ubistvu Olivera Ivanovića, uz obavezu da se redovno javlja policijskoj stanici. Drugoj dvojici osumnjičenih Nedeljku Spasojeviću i Marku Rošiću pritvor je produžen još dva meseca – do aprila.

20:00 – Zamenu mere kućnog pritvora sa obaveznim redovnim javljanjem policijskoj stanici za osumnjičenog Markovića zatražilo je tužilaštvo zbog nedostatatka novih dokaza, prenosi Koha.

Ove navode potvrdila je portparolka Osnovnog Suda u Prištini Mirljinda Gaši,

„Postoji samo sumnja da se on zadesio na mestu događaja u vreme ubistva Ivanovića,“ rekao je Kosovski tužilac Sile Hodža.

Spasojevićev advokat Negovan Šaranović kaže za KRIK da će uložiti žalbu na ovo rešenja suda jer smatra da za produženje pritvora nema osnova, naročito pošto je ukinut jednom osumnjičenom. On navodi da po kosovskom zakonu osumnjičeni mogu biti u pritvoru do osam meseci, ali se u posebnim uslovima taj rok može produžiti na dvanaest meseci.

Šaranović kaže da je istraga u međuvremenu proširena na još četiri krivična dela, ali da tužilaštvo nije preciziralo šta se na koga odnosi.

Ivanović je ubijen u januaru prošle godine ispred prostorija svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici. U novembru su uhapšeni Spasojević, Marković i Rošić kojima se na teret stavlja teško ubistvo, odavanje službene tajne i nezakonito držanje oružja.

Spasojevića, istražitelja u policiji na Severu Kosova, tužilaštvo sumnjiči da je pomogao izvršiocu tako što mu je olakšao da pobegne sa lica mesta službenim vozilom policije.

Rošić je pod istragom zbog pisma pronađenog u Ivanovićem džepu u kom je napisan registarski broj džipa u vlasništvu Rošićeve porodice.

Za Markovića, takođe policajca sa Severa Kosova, veruje se da je sa lica mesta prenosio podatke jednom policijskom službeniku u Srbiji.

KrikPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.