Ujedinjene Nacije "prepoznaju" Republiku Kosovo

Izvor: Koha.net (tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Aplikacija Kosova za prijem u UNESCO za uzrok ima da Ujedinjene nacije "priznaju" Republiku Kosovo. Misija Ujedinjenih nacija je unajmljena da pošalje zahtev UNESCO-u u ime Republike Kosovo.

I dok predstavnici kosovskih institucija nastavljaju da insistiraju na tome da nakon nezavisnosti UNMIK ne igra više nikakvu ulogu na Kosovu, oni i dalje nastavljaju da kortiste mehanizme ove misije.

UNMIK se često ocenjuje kao nešto što šteti borbi za državu Kosovo. Zvaničnici UNMIK-a i Vlada Kosova odbili su da ovo komentarišu, dok su analitičari rekli da je aktualizacija uloge UNMIK-a na Kosovu sama po sebi kontradiktorna kao i to što se i dalje održava odnos između vlade i ove misije, piše danas Koha Ditore.

Grb i natpis "Republika Kosovo" koji su se pojavili u pismu potpredsednika Hašima Tačija poslati su UNMIK-u kako bi se aplikacija podnela kroz UNESCO. (Ceo tekst je dostupan u štampanom izdanju)

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.